Kunststof fitting bij springen

“Zowel de draf als de galop gaan meer door het lichaam met het Goodsmith synthetisch hoefijzer. Daria's bewegingen zijn uitgestrekt en prachtig vloeiend. Ook het aftreden voor de laatste sprong lijkt veel krachtiger.”

Hallo lieverds,

hier op de blog is er al een gedetailleerd verslag van onze Goodsmith-testfase. We rijden sinds augustus 2018 op de Goodsmith, dus het is tijd voor een nieuw veldrapport, een update, om zo te zeggen. Een beetje over ons voor degenen die ons niet kennen: ik ben Diana, 36 jaar oud, en heb rijd al sinds ik drie jaar oud was en het paardenvirus heeft mij vandaag stevig in zijn greep. Mijn eerste eigen paard was een Beierse Warmbloed merrie die ik kreeg toen ik 14 was. Ik heb zoveel met haar mogen beleven. Helaas heeft ze te vroeg afscheid van ons genomen. Daria S is mijn Holsteiner merrie geboren in 2011 en mijn tweede eigen paard. Op de prille leeftijd van een jaar trok ze bij mij in en ik heb haar zelf opgeleid. Daria is een door en door springpaard met een ongelooflijk potentieel. Ook ik ben altijd thuis geweest in het springzadel, dus op dit punt zijn we het allebei zeker eens. We zijn constant in ontwikkeling en hebben dit jaar samen op de LK3 kunnen rijden. Daria springt momenteel naar M**, uiterlijk in 2021 zal de lat op S-niveau liggen, wat me ongelooflijk trots maakt. Ondanks ons enthousiasme voor het springen, maak ik onze dagelijkse training heel divers. Dressuurwerk (Daria wordt momenteel L-niveau opgeleid) is net zo goed onderdeel van het reguliere programma als de longe of samen paardrijden. In de winter slaapt Daria 's nachts in haar strobox, maar brengt de dagen buiten door in de frisse lucht. In de zomer geniet ze 24/7 van haar vrije tijd op enorme paddocks op een heuvel. Zowel het kuddeleven als een grote hoeveelheid vrijheid en beweging zijn voor mijn sportpaard erg belangrijk. Daria is niet alleen erg robuust, maar heeft ook een gezond zelfvertrouwen en dat komt ons in de sport zeker ten goede.

Kunststoffbeschlag, springen, pferd, stollen, klebebeschlag
kunststoffbeschlag, kleben, hufe, pferd

Daria's hoefconditie zou ik als zeer goed omschrijven. Ze kan heerlijk op blote voeten en heeft een goede hoornkwaliteit. Af en toe worden de hoeven wat droog, maar daar kan ik goed tegen. Haar hielen zijn ook niet zo'n belemmering.We hebben destijds voor de Goodsmith gekozen omdat ik op zoek was naar een hoefbeschermer die Daria zou ondersteunen op training of op toernooien. Het liep tot drie jaar geleden op ijzeren beslag. Maar in de zomer in de paddock op de heuvel kon ze de schoen niet aan, omdat de ene of de andere schoen hier was gescheurd en natuurlijk de hoefwand had beschadigd. De overstap naar blootsvoets moest een poging zijn die zeer succesvol was. Voor de Goodsmith gingen we zelfs op blote voeten tijdens onze trainingen en toernooien - in een M-jumping ben je meer een exotisch dier. De Velcro-versie van de Goodsmith was de perfecte oplossing voor mij, omdat Daria op blote voeten kon lopen op de weiland en in de sport met hoefbescherming te rennen. Ik moet echter toegeven dat de klittenbandkussens van de hellingkoppeling veel sneller het slachtoffer werden dan ik had gepland. Door de hoge belasting, soms veel vocht en modder, bleven de klittenbandkussentjes zelden langer dan twee tot drie weken op de hoef zitten.Dus veranderde ik ze twee keer zo vaak als ik normaal zou doen.Goodsmith ontwikkelde de Klett-XT-variant van de Goodsmith voor precies dergelijke problemen of open stabiele gevallen. Hier mag geen klittenband los kunnen komen, hoe nat het gebied rond de hoeven ook is. Ik ga deze variant nu uitgebreid testen en kom er graag op terug.

Voor het komende toernooiseizoen schakelen we echter over op de Goodsmith Perma-XT variant. Ik nam deze beslissing samen met het Goodsmith-team, omdat mij open en eerlijk werd verteld dat de Velcro-versie van de Goodsmith gewoon niet meer betrouwbaar zou kunnen voldoen aan de eisen die zouden komen. In M**- en in de toekomst ook S-jumping, krijgen we te maken met parcours waarbij hoge schuifkrachten op de hoefbescherming inwerken. Daarnaast hebben we soms noppen nodig die de hoefbescherming extra belasten. Ik denk dat we gewoon beter en betrouwbaarder zijn met de Perma-XT variant.

De versie met klittenband heeft ons dit jaar door verschillende cursussen geleid en voldeed grotendeels aan mijn verwachtingen. Er waren sprongen waarna Daria alleen met een Goodsmith kon opstaan, maar ook hier was de spanning op het klittenband erg hoog. Het positieve van zo'n vliegende Goodsmith is dat er niets gebeurt. Ik kon mijn rondes nog steeds voltooien, de hoef was op geen enkele manier beschadigd en in het beste geval kon ik de bescherming gewoon weer aanbrengen - dat moet ook gezegd worden.Een paar woorden over Daria's gang met de Goodsmith : Zowel de draf als de galop gaan meer door het lichaam met de Goodsmith kunststof fitting. Daria's bewegingen zijn uitgestrekt en prachtig vloeiend. Ook het aftreden voor de laatste sprong is veel krachtiger Mijn conclusie tot nu toe: de continue verbetering van de producten en de introductie van de XT-productlijn hebben de kinderziektes die we tijdens de testfase ondervonden, weggenomen.

kunststoffbeschlag, pferd, reitsport, springen

De Goodsmith is zeker een sterk alternatief voor andere hoefbeschermingsmiddelen op de markt. Voordat u de Goodsmith kiest, moet u nadenken over welke variant geschikt is voor u en uw paard. Klittenband is een geweldig alternatief voor hoefschoenen, het is betrouwbaar bestand tegen intensief gebruik in het dagelijks leven, maar vereist ook de gespecificeerde zorg en reiniging. Perma is een ideaal alternatief voor starre bevestigingen - houdt betrouwbaar - vereist geen speciale zorg en is toch net zo individueel en flexibel als de klittenbandversie. Na een succesvol seizoen bij Goodsmith-Klett, kijk ik uit naar een spannend toernooiseizoen met Goodsmith-Perma.

.