Lijmfitting in veelzijdigheid

"Mijn paard kan goed overweg met de Goodsmith. Was vanaf het begin erg veilig. Gebruik ze in internationale eventing."

11-jarige ruin, open stal Houding en box afhankelijk van weer, seizoen en behoefte. Loopt prima op blote voeten en zeer goede hoefkwaliteit. Maar ik wil graag hoefbescherming en de mogelijkheid om noppen te gebruiken voor eventingtoernooien. Daarom heb ik voor de Goodsmith gekozen omdat deze geen negatief effect heeft op de natuurlijke groei en bewegingsvrijheid van de hoeven. Daarnaast is er bijna geen risico op blessures zoals bij bijvoorbeeld strijkijzers. Gebruik zowel de Velcro als de Perma variant. Maar vooral met de juiste noppen en veel toernooien is de Perma-variant gemakkelijker te hanteren en waarschijnlijk duurzamer.

Huf, Hufe, Pferd, Hufhorn, Hufstellung, Goodsmith

Tot nu toe alleen voorin uitgeprobeerd omdat het weer altijd meespeelde op de toernooien. Maar volgend jaar ga ik ze waarschijnlijk alle vier proberen. Zeer goede gelijkmatige en consistente hoeven. Hierdoor kan ik de grondplaten steeds opnieuw gebruiken omdat ik nauwelijks wijzigingen hoef aan te brengen. Als je eenmaal weet hoe je het moet gebruiken, werkt de bijlage vrij snel. Iets langer natuurlijk als je voor het eerst nieuwe platen monteert. Maar ik werk het liefst grondig en zorgvuldig bij het bevestigen, daardoor neem ik de tijd, maar heb zo'n mooi resultaat dat 5 tot 6 weken aanhoudt.

Mijn paard kan goed overweg met de Goodsmiths. Was vanaf het begin erg veilig. Gebruik ze bij internationale eventing. Tot nu toe ben ik de Perma-variant niet kwijtgeraakt, noch bij het springen noch in het veld. De noppen houden goed stand en mijn paard is erg veilig in beweging en glijdt niet weg.

Zelfs in de wei heeft mijn paard de Goodsmith nog niet opgegeven. Wat bij ijzer heel vaak het geval was. Ik heb er echter meestal springbellen op gezet voor de zekerheid. Bij het afstellen van de grondplaten kun je de randen aan de achterkant super afschuinen en kort maken zodat er eigenlijk geen mogelijkheid is dat het paard op de rug kan stappen.

CONCLUSIE: Tot nu toe ben ik zeer tevreden over de Perma-variant. Ik ben de stud-bevestiging nog aan het testen, maar het werkt tot nu toe erg goed.

Dus als je meedoet en wat tijd investeert om de bediening onder de knie te krijgen, een geweldig alternatief voor het strijkijzer. Voor mij een geweldige oplossing om geen schoenen nodig te hebben bij eventing om de grote hoeven van mijn paard te behouden en te beschermen.

.