alternatief voor ijzer

"Voor mij zijn de Goodsmiths het beste alternatief voor de ijzers die ik tot nu toe heb getest."

Hallo,

Ik ben Antonia, 29 jaar oud en woon op mijn eigen kleine boerderij en heb de paarden thuis en rijd al sinds ik me kan herinneren. Ik begon met voltige toen ik drie jaar oud was en toen ik zeven was kreeg ik mijn eerste pony en begon ik toernooien te rijden. Ik heb nu drie eigen paarden, die ik allemaal als veulen of als heel jonge paarden heb gekocht en ze daarna zelf heb gebroken en getraind.

En dit zijn mijn dierbaren:

Augustin: ruin, 10 jaar, Hannoveraan, springen t/m M, eventing t/m L, dressuurlessen t/m M/Z

Dorle: merrie, 4 jaar, Rijnlander, ingelopen

Huckleberry Finn:ruin, 19 jaar, Rhinelander, dressuur t/m S, springen t/m M, inmiddels gepensioneerd

Zoals je kunt zien, zijn we zowel actief in de dressuur als in de eventing en springen.

Beginsituatie hoef:

We hebben gezonde blote voeten en eigenlijk geen beperkingen. Meestal hoefschoenen om te rijden. We hebben even ijzers uitgeprobeerd.

Ik koos voor de Goodsmith omdat ik geen ijzers meer wilde gebruiken om op hard, ruw terrein te rijden, zoals eventing- of offroad-parcoursen. Ik wilde een hoefbescherming hebben om te gebruiken voor training en toernooien, maar ik kan het alleen gebruiken om te rijden omdat ik de zeer goede hoeven van mijn paard wil behouden. Bovendien geen risico op blessures meer bij het afstappen van een strijkijzer.

Dus ik heb mijn hoefsmid gediplomeerd, ik heb de Goodsmith Velcro variant het hele afgelopen showseizoen (7 maanden) gebruikt. Ik gebruik de Goodsmith tijdens het showseizoen om te rijden, zowel dressuur en springen als cross country voor eventing.

Mijn paard loopt er zeer veilig offroad mee en heeft geen problemen met landen na de sprong, zelfs op wat hardere of stenige ondergrond. Bovendien zijn ze ook zeer slipvast - zelfs zonder noppen. Daarnaast merk ik alleen maar positieve effecten op het looppatroon.

Conclusie:

Voor mij zijn de Goodsmiths het beste alternatief voor de ijzers die ik tot nu toe heb getest. Daarom krijgt geen enkel paard ooit nog een schoen van mij, omdat het risico op blessures en de negatieve effecten op het hoefmechanisme voor mij te groot is, wat bij de Goodsmith niet het geval is. Dus ik kan met de Goodsmith op gras en off-road tracks rijden, zodat mijn paard wordt beschermd en ik hoefijzers kan gebruiken zonder de hoefkwaliteit aan te tasten.


Vielleicht auch interessant?

Alle anzeigen