Van ijzer tot lijmfitting

Quickstep is een 13-jarige Paso Fino die bij mij kwam toen hij 11 maanden oud was. Eerst liet ik hem op de klassieke manier beslagen met 4 ijzers. Maar hij vond het spijkeren vanaf het begin erg dom en het was altijd veel stress voor alle betrokkenen. Op 4-jarige leeftijd verhuisde hij naar een actieve stal waar achterin geen schoenen mochten, dus moesten we overstappen op plastic hoefijzers. Gelukkig voor ons was er een hoefsmid in onze stal die op het idee kwam om de hoefijzers te lijmen.
Ik ben zelf een klauwbekapper en heb verschillende lijmsystemen geprobeerd en voor mij zijn de Goodsmith tabs het meest comfortabel om mee te werken.
Klebebeschlag in der Anbringung
Quickstep loopt zeer goed met de gelijmde kunststof fittingen en verliest slechts zeer zelden een sticker. We gaan vaak paardrijden, rijden in koetsen en zijn actief in working equitation.
Klebebschlag beim Haflinger
Conclusie: Na aanvankelijke moeilijkheden ben ik nu absoluut overtuigd van het lijmen en is een klassieke genagelde schoen geen optie meer voor mij.
Na 7 jaar lijmen kan ik ook zeggen dat secondelijm de hoef niet schaadt .

Vielleicht auch interessant?

Alle anzeigen