Lijmfittingen in vergelijking

"Ik was in het begin erg sceptisch omdat hij de andere zelfklevende hoefijzers binnen een paar dagen had verwijderd en dat ook met hoornverlies..."

Hallo,

Ik ben Dani en ik ben dierenartsassistente. Ik heb twee paarden, één voor 24 jaar en één voor 5 jaar. Beiden zijn bij mij sinds mijn geboorte.

Tequila, mijn Beiers warmbloed, is de 5-jarige ruin die ik momenteel aan het trainen ben tot een betrouwbare vrijetijdspartner. We doen recreatieve ritten, grondwerk, rust en gaan off-road.

Hij staat 's nachts in de box, overdag in de paddock. Elk paard krijgt zijn rustperiodes, zijn regelmatige voeding, veel frisse lucht en de mogelijkheid om elke dag zoveel te bewegen als het wil.

De hoefsituatie is in principe niet slecht, omdat het kwalitatief hoorn heeft, dat ook relatief moeilijk is. Hij is erg gevoelig off-road en heeft al last van kreupelheid door gekneusde voetzolen, blauwe plekken of bloedingen.

Kunststoffbeschläge, Klebebeschläge, Beschlag, Klebeschlag im Test, Kunststoffbeschlag im Vergleich
Kunststoffbeschläge, Klebebeschläge, Beschlag, Klebeschlag im Test, Kunststoffbeschlag im Vergleich

Ik heb voor Goodsmith andere plastic fittingen en lijmfittingen geprobeerd. Helaas gingen ze maar tussen de 2 dagen en 2 weken mee, daarom heb ik hoefschoenen gekocht. Maar ik kon ze niet 24/7 gebruiken.

We reizen veel off-road, op geasfalteerde wegen, in het zand en op veeleisend terrein.

Sinds de Goodsmith hebben we geen kreupelheid meer gehad, geen bloeding meer bij het bekappen van de hoef. En ondanks de modder houdt het geheel goed stand!

CONCLUSIE: Ich was in het begin erg sceptisch omdat hij de andere zelfklevende hoefijzers binnen een paar dagen had verwijderd en dat ook met verlies van hoorn... ondanks grote springschoenen en ook vooraf goede verwerking en voorbereiding van het lijmen e.d. ben daarom overgestapt op hoefschoenen ben niet lui maar aangezien de paarden elke dag in de paddock staan ​​is het ook zo dat hij modderige vieze hoeven heeft /benen voor het rijden en deze zijn niet altijd "poriediep" zijn schoon voor het aandoen van de schoenen... wat er na korte tijd ook toe leidde dat hij een klein schuurplekje kreeg na het rijden... Dat wil ik zeker niet , kneuzingen waren nog steeds zichtbaar omdat hij niet permanent op zijn hoef zat (ik wil niet en ik denk het niet, behalve voor therapiedoeleinden...schoenen waren uit den boze uit angst dat hij ze ook zou schoppen na een korte tijd af en ik zou ijzer + spijkers op de paddock of in zijn / andere hoef vinden de paarden rfinde ... laat Lena me dan overhalen om opnieuw een lijmfitting te testen ... we hebben zojuist de Goodsmith gekozen en wat kan ik zeggen xD Ik schreef haar elke avond dat het "strijkijzer" er nog op zat. Hij draagt ​​nog steeds hoefbellen, ik was de schoen 's avonds na de paddock uit en heb 2-3 keer "opnieuw verzegeld" in de 6 tot 8 weken, dwz 's avonds gewassen, laten drogen en' s ochtends opnieuw aangebracht met lijm. .. heeft altijd goed standgehouden, geen kreupelheid, geen bloeding, geen spruw onder het strijkijzer niets! We hadden er al schoenplaatjes in voor een betere grip... we konden een set een tweede keer gebruiken, dus al met al een goede onderneming voor mijn jongen....als er iets is in neon groen (of rood of oranje xD ) zou dat natuurlijk geweldig zijn xD


Vielleicht auch interessant?

Alle anzeigen