Lijmfitting in de open stal

"Dame staat pas sinds april 2019 bij mij in de open stal en had zeer broze hoornwanden, waarin de nagels van de hoefijzers nauwelijks stand konden houden. Zonder enige bescherming liep ze ongelooflijk gevoelig en dus moest ik op zoek naar een alternatief voor haar."

Hallo lieverds,

Mijn naam is Patrick, ik ben 29 jaar en heb sinds mijn 6e het paardenvirus. Ik run mijn eigen kleine paardenparadijs direct naast het huis. Ik heb hier momenteel zes paarden onder mijn hoede. Ik heb ervoor gekozen om in een open stal te staan ​​omdat ik ervan overtuigd ben dat paarden altijd moeten kunnen bewegen, of ze nu liever uren op het hooi staan ​​of in de zon dommelen is aan hen, maar de mogelijkheid tot maximaal realiseerbare beweging moet naar mijn mening mogelijk zijn.

Klebebeschlag, Kunstsoff Hufeisen, Hufschutz Kleben, Huf Schuhe, Hufeisen Pferd, Hufschuhe Kleben, Offenstall

De warmbloed merrie Lady, geboren in 2010, is de enige "stalhouder" op mijn kleine stal. Wel train ik ze en presenteer ik ze op toernooien. Mijn Ipanema (kortweg Ipa), ook geboren in 2010, is de dame op wiens stront het hele "paard-in-je-zelf gedoe" groeide. Beide merries worden voornamelijk door mij bewogen en dragen sinds mei 2019 de Goodsmith. Mijn kippenstapel omvat ook Emmi M, die momenteel in blijde verwachting is en die ook een geduldige leraar is voor de eigenaresse, en mijn drie zelfgefokte jonge sterren van morgen. Coco, het eerste veulen van Ipa, wordt in 2020 drie jaar. Langzaam maar zeker raak ik gewend aan alles wat met paardrijden te maken heeft. Moni (Moon Shadow) en Missy (Mrs. Mercury) zijn halfzussen en de dochters van Ipa en Emmi - ze zijn dit jaar bij mij geboren en hebben ze dus ook zelf grootgebracht. Ik heb de toernooilucht al geproefd met Lady en Ipa. We waren A-niveau in dressuur en ik ging dit jaar A-niveau met Lady. Aangezien ik al jaren geen toernooien meer heb gereden en geen van de paarden voor mij de toernooilucht heeft kunnen proeven, was ik zeer tevreden over de prestaties van mijn dames. In het komende buitenseizoen hopen we weer wat meer routine te kunnen verzamelen.

Laten we nu naar de hoeven gaan: Lady is pas sinds april 2019 bij mij en had zeer broze hoornmuren, waarin de nagels van het hoefijzer nauwelijks stand konden houden. Ze was echter ongelooflijk gevoelig zonder enige bescherming, dus ik moest een alternatief voor haar vinden. Bij Ipa was mijn motivatie voor de Goodsmith meer dat ik geen fan ben van schoenen in het algemeen en iets "flexibels" wilde onder de voet , wat het verschil maakte. Slijtage compenseert zijn teen-strakke positie en geeft het meer "vast". Mijn doel is om beide paarden atletischer aan te moedigen en zelfs als Ipa heel goed op blote voeten kan opschieten, leek hoefbescherming, die haar niet beperkt, passend bij toenemende stress.

Ik leerde Goodsmith kennen via Instagram en gelukkig heb ik een ruimdenkende smid die openstaat voor innovaties. Het Goodsmith-team kwam naar onze stallen voor de certificeringsworkshop en tegelijkertijd werden Lady en Ipa ook uitgerust met hun eerste Goodsmiths.In eerste instantie koos ik voor de Goodsmith in de velcro-versie, maar ik realiseerde me al snel dat ik in mijn drukke dagelijkse leven de neiging had om de tijdelijke bescherming toch permanent op mijn hoef te laten. Dus voor het tweede Goodsmith-verwerkingsinterval koos ik voor de Perma-variant.

Klebebeschlag, Kunstsoff Hufeisen, Hufschutz Kleben, Huf Schuhe, Hufeisen Pferd, Hufschuhe Kleben, Offenstall

Klebebeschlag, Kunstsoff Hufeisen, Hufschutz Kleben, Huf Schuhe, Hufeisen Pferd, Hufschuhe Kleben, Offenstall

Ondertussen hebben mijn dames al 5 verwerkingsintervallen achter de rug. Omdat de twee hun Goodsmiths de hele tijd dragen, gebruiken ze ze ook elke dag op de zandpaddocks en in de weilanden in de zomer. Tot nu toe zie ik echter geen noodzaak om de grondplaten te vervangen. De Goodsmith heeft Lady en ik al vergezeld op het toernooi. In zowel dressuur- als springproeven hadden we geen enkel probleem met betrekking tot duurzaamheid en de meest uiteenlopende ondergronden vormden geen uitdaging.

Lady's hoeven zijn zo goed hersteld bij de Goodsmith dat we momenteel een korte pauze nemen van blote voeten om te zien of de velcro-versie in de toekomst weer een optie is en voldoende is. Persoonlijk vind ik het fijn als de paarden regelmatig de grond onder hun voeten kunnen voelen en toch beschermd zijn onder stress. Met Ipa, die wat overbouwd is door haar hoge bloedpercentage, hebben we dankzij de Goodsmith het hele gangpatroon aanzienlijk kunnen verbeteren. Dus voorlopig blijft ze de Perma-variant dragen.Aan nieuwkomers van Goodsmith zou ik het volgende aanraden: de Goodsmith is zeker een goed schoen- of hoefschoenalternatief, maar vooral de klittenbandvariant heeft passende zorg nodig. Als je een probleem hebt met hoefbescherming, aarzel dan niet om contact op te nemen met het Goodsmith-team. Ze helpen snel en effectief omdat het voor hen natuurlijk belangrijk is dat het systeem werkt. Je kunt jezelf vaak heel snel helpen met kleine tips en zal niet worden vertraagd in de training.

Instagram @pt_horse_health

.

Vielleicht auch interessant?

Alle anzeigen