Beslaan met een slechte hoefhoorn?

"De gang zegt alles! Swingen door het lichaam en galop hebben ook de neiging om te verbeteren."

Hallo, mijn naam is Monika en ik wil je graag vertellen over mijn ervaringen met de Goodsmith.

Lieve Rita, mijn 16-jarige Oldenburger merrie, staat al 5 jaar aan mijn zijde; Ik rijd al meer dan 30 jaar. Ze is bij ons in een door een familie gerund pension in de open stal en we doen met succes mee aan toernooien tot L in springen en M in dressuur.

We zijn 2 jaar geleden overgestapt op blote voeten. Daarvoor gebruikten we allerlei soorten schoenen en hadden we altijd problemen met broze hoeven. Vliegschoenen, die soms delen van de hoefwand meenamen, waren bij ons de norm. Na het beslaan rende ze vaak gevoelig, uit het ritme en leek ze gewoon stijf.

Sinds we de schoenen uittrokken, is de hoefhoorn enorm verbeterd. Dat is natuurlijk niet van de ene op de andere dag gebeurd. Het was een langzaam maar gestaag proces. Omdat ze last heeft van herten, is het knippen van de hoeven nooit gemakkelijk geweest.

Omdat ze zelfs na de omschakeling zeer gevoelig liep en we de teen wilden ontlasten vanwege de herten, sprak ik met mijn hoefbemiddelaar over hoefbeschermingssystemen.

Ik was erg sceptisch omdat er zoveel dingen bij haar zijn geprobeerd, maar ze heeft er nooit baat bij gehad. Eigenlijk had ik me voorgenomen om nooit meer iets aan mijn hoeven te hebben.

Montage: De eerste montage werd gedaan door mijn smid samen met de jongens van Goodsmith. Sindsdien zijn nieuwe aanpassingen, wijzigingen, enz. alleen door mijn smid uitgevoerd. Een punt waar velen sceptisch over zijn, zijn de effecten van de lijm op de hoefhoorn, aangezien de klittenbandkussentjes permanent op de hoef blijven zitten. We hebben de klittenbandpads nu een paar keer verwisseld. De langste periode dat de klittenband op de hoef van mijn merrie zat was 6 weken. De oppervlaktestructuur van de hoorn is door de pads niet veranderd. Tot nu toe heb ik geen negatieve effecten opgemerkt.

CONCLUSIE: En ben ik tevreden met de Goodsmith? De gang zegt alles! Lichaamszwaaien en galop hebben ook de neiging om te verbeteren.

.

Vielleicht auch interessant?

Alle anzeigen