Lijm aanbrengen als laatste redmiddel

"Voor mij als vrijetijdsruiter is dit het beste alternatief voor lange, gezonde hoeven, maar het is ook de meest diervriendelijke hoefbescherming die je een paard kunt bieden voor toernooiruiters of paarden met hoefproblemen."

Hallo,

Ik ben Michelle, ik ben 16 jaar en heb mijn paard sinds 9 februari 2019. Ik zit nu zo'n 8 jaar in het zadel en ben op verschillende manieren onderweg.

Mijn Baden-Württembergse merrie van Con Spirito x Gräfin, genaamd Golden Star (Goldi) is 7 jaar oud. We gaan naar M springen en dressuur, wat ook overeenkomt met hun opleidingsniveau. Momenteel rijd ik ze vooral voor de vrije tijd, omdat het huidige hoefprobleem niet anders toe laat. Ze werd bekroond als zoogveulen en heeft goede papieren.

Klebebeschlag, Goodsmith, Offenstall, Eisen verloren, Hufschuh, Hufe, Hufschuhe

Sinds 3 april 2019 zijn we verhuisd naar een nieuwe stal (open stal met binnenbak overnacht) waarin ze een enorme bak zonder tralies heeft staan. 's Morgens om 5 uur komt ze met twee koelbloedige dames naar de grote paddock, waar ze tot de avond, zomer en winter blijft. Ze heeft 24/7 hooi en stro beschikbaar, afhankelijk van hoeveel ze nodig heeft. Ik heb voor deze vorm van houderij gekozen omdat ik denk dat dit het beste is voor het paard. :)

Ze had stevige, gezonde hoeven - behalve de misvorming linksvoor (bokhoef) - maar de verloren hoef op de geitenhoef ervoor zorgde ervoor dat de hoef broos werd en barstte/hoefwand brak af en ze was constant kreupel (bijna een half jaar). Daarna hebben we korte tijd hoefschoenen gehad. Even later kwam de diagnose van de dierenarts na de röntgenfoto: ze zei meteen: "Zet het in slaap". Maar ik gaf de hoop niet op en bedacht de Goodsmith.

Tot nu toe hebben we ijzeren schoenen gehad, gevolgd door hoefschoenen. Helaas werd ze met dat laatste kreupel omdat haar hoeven te kort waren. Toen kwam ik op het idee om het daaronder door Goodsmiths te laten doen. Ik zag het bedrijf toen in het hol van de leeuw en bewonderde het toen al. Ik had al besloten om de Goodsmith te halen. Nu was het min of meer onvrijwillig, aangezien Goldi nu bescherming nodig heeft. En niet alleen bij het springen, maar ook bij het rijden en offroad.

Ik heb Thomas Kühn gevonden via de Goodsmith-homepage en ik ben zeer tevreden over zijn werk. Het zijn niet alleen de Goodsmiths die netjes zijn bevestigd en perfect blijven zitten - hij is ook echt geweldig in het bekappen van hoeven!

Klebebeschlag, Goodsmith, Offenstall, Eisen verloren, Hufschuh, Hufe, Hufschuhe

We gebruiken de Goodsmiths sinds 7 november 2019 en moesten ze in het begin elke 6 - 8 weken vervangen vanwege de verkeerde uitlijning. De intervallen werden steeds langer en de positie werd beter. Goldi loopt eindelijk weer kreupel.

Ik heb voor Goodsmith gekozen omdat ik vind dat het systeem het meest natuurlijk is voor de voet (naast blote voeten) en het is goed voor mijn paard. Ik gebruik het momenteel in de spring- en dressuurtraining en hoop binnenkort weer naar toernooien te kunnen gaan.

CONCLUSIE: Sinds de Goodsmith loopt Goldi zonder kreupelheid en is de positie van de probleemhoef linksvoor aanzienlijk verbeterd. Niet in de laatste plaats dankzij de intensieve begeleiding van Thomas Kühn.Hierdoor kon ze weer pijnvrij lopen en zelfs met een duidelijke beat, wat toen niet mogelijk was met strijkijzers (ik heb haar met strijkijzers gekregen, maar was nooit een fan)

Al met al ben ik meer dan tevreden over de Goodsmith en ook een beetje trots dat mijn paard dit geweldige product mag dragen. Voor mij als vrijetijdsruiter is dit het beste alternatief voor lange, gezonde hoeven, maar het is ook de meest diervriendelijke hoefbescherming die een paard kan worden geboden aan wedstrijdruiters of paarden met hoefproblemen.


Instagram @_miss_goldii_07

.