Lijm de hoeven zelf

"Ik moet zeggen dat het materiaal heel gemakkelijk is om mee te werken en de beschrijvingen zijn geweldig. We gaan nu onze derde bespanperiode in waarin we de hoeven zelf afplakken en we zijn nog steeds super enthousiast."

Hallo allemaal,

mijn naam is Yvonne en mijn paard Quasiro is ook van mij. Ik rijd nu zo'n 18 jaar en Quasiro en ik zijn sinds 3 jaar een team Quasiro is een 7-jarige ruin en een typische Q-nakomeling. Quarterback is zijn grootvader en van tijd tot tijd kun je zijn afkomst duidelijk zien. Quasiro kwam bijna rauw bij me op 4,5 jaar oud. Ik ken zijn fokkers al heel lang en wist dat hij een geweldige veulen- en jaarlingperiode had. Samen met een dierbare vriend en mijn oud-trainer zijn we begonnen met de training. Veel successen zijn onderdeel van het trainen van jonge paarden, maar er zijn ook dingen die je dwingen om te heroverwegen.

Hufe selbst bekleben, Hufe Kleben, Hufe selber machen, Selbstraspler, Hufe bekleben, Goodsmith
Hufe selbst bekleben, Hufe Kleben, Hufe selber machen, Selbstraspler, Hufe bekleben, Goodsmith

Driekwart jaar geleden zijn we verhuisd naar een nieuwe stal omdat ik wilde dat hij elke dag naar de paddock kon, zowel zomer als winter. Helaas was dit in onze oude schuur niet mogelijk en kwam ik er bij toeval achter dat er maar één plek verder deze mogelijkheid is. Quasiro heeft nu een geweldige buitenbox en in de winter dagelijks paddockwandeling met de kudde (we hebben maximaal 7 paarden per groep). In de zomer komen alle paarden naar grote zomerweiden en staan ​​ze 8-9 uur per dag buiten. Inmiddels hebben we elkaar gevonden in de klassieke dressuur en samen met mijn nieuwe trainer en een dierbare vriend zetten we kleine stapjes op de goede weg.

Er is veel veranderd met deze verhuizing, veel ten goede, maar helaas werd één ding een absolute ramp. De ramp verwees naar de smid. Mijn paard had besloten dat hij niet meer beslagen zou worden. Het probleem was om het vast te spijkeren, al het andere ging redelijk goed. Ik moet zeggen dat hij nog nooit iets ergs bij de smid had meegemaakt en het mij ook niet kon uitleggen. Nou, wat volgde waren smidse afspraken met verdoving en veel stress, want ook dat was niet helemaal bevredigend. Nu met de jaarwisseling viel er ook veel regen, waardoor we bijna wekelijks de smid moesten halen. Maar dat was allemaal geen oplossing en ik wilde het niet meer. Niet voor mij en ook niet voor mijn paard. Er moest een andere manier zijn. Na wat zoeken, ook op Instagram, kwam ik de Goodsmith tegen.

Voor ons kwam alleen de Perma-variant in het geding, omdat deze een zeer goede hoornkwaliteit heeft, maar het loopt als een blok zonder ijzer. Zo gezegd zo gedaan, het idee was niet slecht, maar welke smid of hoefsmid biedt zoiets aan? Goodsmith heeft op de homepage een mooie mogelijkheid gecreëerd zodat je snel het juiste contact kunt leggen. Helaas was ons probleem nog niet opgelost, aangezien alle mensen in ons gebied ofwel geen nieuwe klanten meer accepteren, niet aan probleempaarden werkten of geen tijd hadden. In overleg met mijn hoefsmid en met Goodsmith hebben we een prima oplossing gevonden.Mijn hoefsmid snijdt regelmatig onze hoeven en helpt me de grondplaat op maat te snijden en ik doe de rest zelf. Ik moet zeggen dat het materiaal heel gemakkelijk is om mee te werken en de beschrijvingen zijn geweldig. We gaan nu onze derde hoefperiode in waarin we zelf de hoeven afplakken en nog steeds super enthousiast zijn. Tegen het einde van de beslagperiode kan het bij ons voorkomen dat er een lipje losraakt. Dankzij de lijm kun je hem heel goed plakken en gaat de Goodsmith gemakkelijk 7-8 weken mee.

Hufe selbst bekleben, Hufe Kleben, Hufe selber machen, Selbstraspler, Hufe bekleben, Goodsmith
.